Digital läkemedelsautomat

Dosell läkemedelsautomat - rätt dos vid rätt tid

Zafe lanserar en digital läkemedelsautomat

I takt med att vi konsumerar allt mer läkemedel ökar också risken för läkemedelsskador. I snitt läggs cirka 300 personer i Sverige varje dag in på sjukhus på grund av felaktig medicinering. Det medför stort lidande för den enskilde individen såväl som stora kostnader för samhället.

Läkemedelsautomaten Dosell hjälper vårdtagaren att ta rätt medicin, i rätt mängd, vid rätt tidpunkt samtidigt som det är ett effektivt och värdefullt verktyg för dig som vårdgivare. Dosell bidrar till ökad patientsäkerhet samt är en stor trygghet för anhöriga att veta att läkemedelshanteringen är säkrad. Dosell hjälper individen att bli mer självständig i sin vardag och meddelar när det är dags att ta sin medicin. Vid utebliven medicinering larmar Dosell vårdpersonal/anhöriga som snabbt kan förhindrar att en skada sker.

Fördelarna med Dosell

Räddar liv – Dosell är verktyget för att hjälpa till att förhindra felaktiga intag av läkemedel som då minskar risken för läkemedelsskador och sjukhusinläggningar.

Sparar tid – Dosell hjälper vård och omsorgspersonal att hantera och fjärrstyra patientens medicinering på distans. På så sätt sparas tid som kan läggas på värdefullt omsorgsarbete.

Minskar kostnaderna – Med färre sjukhusinläggningar och effektivisering av vårdpersonalens arbete sänks och effektiviseras vårdkostnaderna i stor utsträckning.

Till för vem – Dosell passar alla verksamheter inom vård och omsorg där behovet av säkrare och effektivare läkemedelshantering efterfrågas.

Vill du veta hur mycket pengar du kan spara på att införa en läkemedelsautomat i din verksamhet? 
Gå in på digitaliseringssnurran för att få veta mer! 
https://hemtjanst.digitaliseringssnurran.se/#/

 

Kontakta oss

För att få veta mer är ni alltid välkomna att kontakta oss.
Vi svarar på alla era frågor och hjälper gärna till med att ta fram en lösning som passar just er verksamhet. Kontakta oss via vår växel på telefon 010-209 62 10 eller via mail på Info@zafe.se för att få veta mer.

Våra kunder

Några av alla kommuner
som valt Zafesystemet:

Sköld Lund kommun Lund kommun
Sköld Örebro kommun Örebro kommun
Sköld Umeå kommun Umeå kommun
Zafesystem beskrivning